Fighting the Corruption! - My Two Wars - the Hungarian Mafia and Banking Scandal Machines

Tuesday, November 29, 2011

Bonjour à toutes et à tous, / Hello everybody!

Bonjour à toutes et à tous,
Beaucoup d’entre vous ont déjà pu découvrir mon premier album de chansons, composées pour une jeune et célèbre chanteuse hongroise : Lucy (Lüszi Toth).

 Si vous ne connaissez pas encore l’histoire de ce CD, vous trouverez  ci-joint un article paru dans les DNA.
Cet album, finalisé cette année, est composé de chansons en anglais et hongrois, et même un duo en français, et est bien sûr toujours en vente pour la modique somme de 10 Euros (sans les frais de port)!

N’hésitez pas à le faire découvrir à vos proches, amis, famille, etc.
Et si vous n’avez pas d’idée cadeau pour Noël... pensez-y! ;)

Vous pouvez en écouter des extraits et le commander, ici :
 http://www.tothluszi.com/francais_index.html

Vous pouvez aussi le commander directement pour remise en mains propre (ce qui évitera les frais de port), en m’écrivant un email.

Très bonne fin d’année à vous!
Renaud
-------------------------------------------------
Hello everybody!
Did you already discovered my first songs album, composed for the  young and famous Hungarian singer Lucy (Lucy Toth)?

If you can read French, you’ll find in attached file an article in a newspaper, about all the story (how the album is born).

This album, released by the beginning of this year, contains English and Hungarian songs, and even a French duet. It’s still available: only 10 Euros (13.5 USD) (without shipping)!

 Don’t hesitate and let others discover it: relatives, family, friends, etc.
And if you don’t have any idea for a Christmas gift... think about it! ;)

You can listen to samples and order it here:
http://www.tothluszi.com/english_index.html

With all my Best Wishes,
Renaud.

Free CD for the 950th member.

Free CD for the 950th member. You heard that right! An incredible offer you can't refuse. Here’s how it works!

To encourage you to get others to join this Facebook membership, I'll buy the 950th (nine hundred and fiftieth) member Lüszi's CD out of my own pocket. If you are signing up your friends, I’ll give the credit to you. Just send me a message that it was you. Since I’m new to this group thing, and due to the volume of messages, I may miss yours, so please remind me.

I plan to develop a lot of topics on this site, and to do it, I’m creating a blog page (also new to me), ranging from Lüszi herself, to teenage issues, philosophy, or whatever else may come to mind, along with great clips and videos, all in the effort to market my friend Lüszi and her CD. You’re welcome to post anything that is suitable for the general audience.

Even if you don’t like Lüszi or her CD, you’re welcome to stay – controversy and debate may be healthy (I’ll be the judge of that).

Thank you all again for joining and telling your friends about this great young talent – and always, always mention the CD. :D Whew, now I'll try my Hungarian. By the way, I have the CD and it’s perfect for my taste! - Translation will come today!

Tuesday, November 15, 2011

Visszakapják pénzüket a Megasztár 4 hoppon maradt szavazói

Visszakapják pénzüket a Megasztár 4 hoppon maradt szavazói

http://www.jogiforum.hu/hirek/21680
2009.09.23. Jogi Fórum / GVH

A korábbiakkal szemben a Megasztár 4 című, a TV2-n sugárzott tehetségkutató műsor 8., a Fináléba jutásról döntő adásában megváltoztak a szavazás szabályai – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az ügyben a hatóság jogsértést azonban nem állapított meg, mivel a TV2-t működtető MTM-SBS Zrt. valamint a Megasztár műsorát készítő Interaktív Kft. vállalta, hogy kártalanítja a felesleges szavazatokat leadó nézőket.
A versenyhatóság észlelte, hogy a TV2 televíziós csatornán 2008 őszétől sugárzott Megasztár 4 című szórakoztató tehetségkutató műsor 8. döntőjében lebonyolítandó szavazás menetével kapcsolatosan a vállalkozások által közzétett egyes tájékoztatások megtéveszthették a nézőket.
 
A Megasztár 4 című műsor a nézői interaktivitásra épült. Akik emelt díjas SMS-ben és telefonon szavaztak, befolyásolhatták a versenyzők továbbjutását, a műsor végeredményét. A műsorfolyam hat rögzített és tíz élő adásból álló műsorsorozat volt. A műsor nyolc „döntőjének” és a Finálénak a résztvevőiről – a továbbjutókról, illetve végül a győztesről – szombattól szombatig (az előző adás végétől a soron következő adás végéig) szavazhattak a nézők. A műsor első hét döntőjében a nézői szavazatok határozták meg a sorrendet.

A 7. döntő menete ennek alapján a következő volt: A Megasztár zsűrijének döntését megelőzően, az adás utolsó szegmensében a szavazás egy rövid időre megállt. A nézői szavazatok alapján egy (a legtöbb szavazatot kapó) játékost a közönség továbbjuttatott. A szavazás újraindulása után a nézők – néhány percig – továbbszavazhattak a megmaradt három versenyzőre. A szavazás lezárásakor a legtöbb szavazatot kapott játékos továbbjutott, a másik két, kevesebb szavazatot begyűjtő versenyzőből – ahogyan a korábbi döntőkben – a zsűri választott. A 7. döntő befejezése után a Megasztárral kapcsolatos tájékoztatások a korábbiakhoz hasonló szavazási eljárásra hivatkozva buzdították a nézőket arra, hogy a kedvenc versenyzőiket támogassák szavazataikkal.

A 2008. december 6-i, 8. döntőben, ahol a tét a Fináléba jutás volt, hárman maradtak játékban. A szavazás az előző, november 29-i adás végén indult el, majd a december 6-i adásban a szavazás megszakítását követően, nagyjából az adás felénél a zsűri továbbjuttatott egy általa preferált versenyzőt anélkül, hogy tekintetbe vette volna az addig beérkezett szavazatokat. A szavazatok számát ekkor sem a zsűritagok, sem a nézők nem ismerték. A zsűri döntése után a szavazás újraindult. A versenyben maradó két versenyzőre addig beérkezett szavazatok összeadódtak a továbbjuttatást követő szavazatokkal. A döntő végén a több nézői szavazatot kapó játékos jutott tovább a Fináléba. A Fináléban már kizárólag a nézői szavazatok döntöttek.

A GVH megállapította, hogy a Megasztár 8. döntőjében a szavazást illető szabályok hirtelen – anélkül, hogy ez a műsort népszerűsítő kampányból és a műsoridő alatt folyatott tájékoztatásokból kitűnt volna – megváltoztak. Ezzel a zsűri által eleve továbbjuttatott továbbjutó versenyzőre leadott szavazatok „feleslegessé váltak”. A szavazó a fentiek ismeretében ugyanis okkal dönthetett volna úgy, hogy nem szavaz senkire, illetve úgy is, hogy a három versenyző közül a másodikként preferált kedvencét támogatja szavazatával.

A GVH előzetes álláspontjának kézhezvételét követően az MTM-SBS Televízió Zrt. és az Interaktív Kft. kötelezettségvállalást terjesztettek elő. A vállalás szerint az MTM-SBS Televízió Zrt. és az Interaktív Kft. az érintett szavazói körnek a szavazataik kapcsán okozott költségeket visszatérítik. Az érintett szavazókat erről közvetlenül értesítik a vállalkozások – SMS-ben, illetve telefonhívással, attól függően, hogy milyen formában adta le szavazatát az adott néző. Emellett a TV2 honlapján, illetve teletextes oldalán is nyilvános közleményben hívják fel a figyelmet a visszatérítési lehetőségre.


Az érintett szavazóknak a nyilvános közlemény közzétételétől számítva 90 nap áll majd rendelkezésére, hogy e-mailen, válasz SMS-ben, telefonon vagy levélben megadják a nevüket és postai elérhetőségüket annak érdekében, hogy a nekik visszajáró pénzt postai úton el tudják juttatni számukra. Az adott időpont lejárta után beérkező igények tekintetében visszatérítési kötelezettség nem áll fenn.

A vállalás értelmében az MTM-SBS és az Interaktív a visszatérítés teljesítését követően igazolja a GVH részére, hogy az érintett szavazói kör kapott értesítést a visszatérítés lehetőségéről, és a visszajelzést küldő fogyasztók hozzájutottak a pénzükhöz.

Mivel vállalásukkal a vállalkozások összhangba hozták magatartásukat a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény rendelkezéseivel és vállalásukkal a közérdek védelme is hatékony védelme is biztosítható volt, a versenyhatóság a vállalás kötelezővé tétele mellett az eljárás megszüntetéséről döntött.